‘Twee tot de zesde macht’ is terug met Jeroen Meus. Vanaf zondag op Eén

Jeroen Meus debuteert als quizmaster – vanaf zondag 24 februari / © VRT - Sofie Silbermann

© VRT - Sofie Silbermann

‘Twee tot de zesde macht’ is terug. Ditmaal niet met Bart De Pauw, maar wel met televisiekok Jeroen Meus als quizmaster. Vanaf zondag 24 februari, dertien weken lang op Eén.

Advertentie

Twee tot de zesde macht is een tv-klassieker van formaat. In dit zesde seizoen maakt Jeroen Meus zijn debuut als quizmaster.  Kookprogramma’s zijn voor Jeroen dagelijkse kost, maar een televisiequiz presenteren, dat heeft hij nog nooit gedaan. Op zondag 24 februari krijgt hij zijn vuurdoop.

Zoals vanouds nemen twee duo’s van onbekende Vlamingen het op tegen een duo BV’s. Winnen de onbekenden dan nemen ze 10.000 euro mee naar huis, winnen de BV’s dan gaat de 10.000 euro naar Kom op tegen kanker. Om de pot binnen te rijven, moeten de kandidaten vermijden dat Jeroen hen op het verkeerde been zet.

 

Aflevering 1 : Veronique De Kock en Wim Opbrouck / © VRT

Sommige BV’s waren ook al in vorige seizoenen van Twee tot de zesde macht te zien. Anderen maken net als Jeroen hun debuut, onder meer Kim Clijsters, Wim Opbrouck, Steven Van Herreweghe, Laura Tesoro, Jelle De Beule en Tom Boonen.

Thema’s: van culinair tot comedy

Elke week wordt de quiz opgebouwd rond een specifiek thema. In de eerste aflevering, op 24 februari, is dat toepasselijk ‘culinair’. De aflevering wordt op smaak gebracht door Véronique De Kock en Wim Opbrouck. Jeroen kruidt het geheel met sappige vragen, pittige weetjes en een snuifje humor.

De week daarna, op zondag 3 maart, mogen Tom Boonen en Tom Waes zich meten met twee minder bekende, maar even sympathieke duo’s in een aflevering rond sport. Tom Waes is een fervent sportliefhebber en voor Tom Boonen is dit een soort comeback, want 15 jaar geleden speelde hij voor het laatst (en ook voor het eerst) mee in een quiz: Quizta, een sportquiz van Sporza.

Vrijdag 10 maart is het Internationale vrouwendag en speciaal daarvoor maakt Jeroen er op zondag 5 maart een ‘ladies night’ van, met alleen maar vrouwen in de studio. De BV’s zijn die avond twee Bekende Vrouwen: Kim Clijsters en Karen Damen.

Advertentie

In de vierde aflevering (17 maart) is het thema ‘de generatiekloof’. Het belooft een avond vol nostalgie en verrassingen te worden, waarin duo’s van babyboomers en generatie x het opnemen tegen twee bekende millennials: Lynn Van Royen en Laura Tesoro.

Aflevering 4 : Laura Tesoro en Lynn Van Royen / / © VRT

De week daarop (24 maart)  is het thema muziek. De BV’s zijn twee bekende ex-drummers: Bart Peeters en Herman Brusselmans. En ook Jeroen laat zich van zijn meest muzikale kant zien. Of liever: horen. Als dat maar goed afloopt.

Advertentie

De BV’s in de andere reguliere afleveringen zijn: Lieven Scheire & Jonas Geirnaert (thema: familie), Sven De Leijer & Leah Thijs (thema: soap), Tom Waes & Olga Leyers (thema: 16+),Sergio Quisquater & Sam Gooris (thema: nineties), Jelle De Beule & Guga Baul (thema: comedy) en Sven De Leijer & Showbizz Bart (thema:showbizz). De volgorde van die afleveringen wordt later bekendgemaakt.

Specials

Op 31 maart presenteert Jeroen een speciale aflevering die gewijd is aan de liefde. Daarin zijn het drie BV-koppels die onder elkaar uitmaken wie het slimste showbizzkoppel van Vlaanderen is: Luc Appermont en Bart Kaëll, Elodie Ouedraogo en Jeroom Snelders, Siska Schoeters en Tomas De Soete. Eén ding is zeker: de winst gaat in die aflevering sowieso naar Kom op tegen kanker.

Aflevering 6: Tomas De Soete en Siska Schoeters / © VRT

Dat geldt eveneens voor de 13de en laatste aflevering. Ook daarin spelen drie duo’s van BV’s tegen elkaar. Radiopersoonlijkheden Eva De Roo (Studio Brussel) en Peter Van de Veire(MNM), nemen het op tegen journaalanker Goedele Wachters en weerman Frank Deboosere en tegen de entertainers Adriaan Van den Hoof en Steven van Herreweghe.  Een van die duo’s bezorgt Kom op tegen kanker voor het laatst in deze zesde reeks de pot van 10.000 euro.

Vanaf zondag 24 februari om 20.00 u. op Eén.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in