More

  Nederlandse oorlogsfilm ‘De Slag om de Schelde’ binnenkort op Netflix

  © Netflix

  Nederlandse oorlogsfilm ‘De Slag om de Schelde’ binnenkort op Netflix

  -

  Op 15 oktober verschijnt op Netflix De Slag om de Schelde. De Nederlandse oorlogsfilm was ook te zien in de bioscoop en is de tweede duurste Nederlandse film ooit.

  Na De Oost op Amazon Prime Video, komt er nu ook een tweede Nederlandse oorlogsfilm naar een streamingdienst. Netflix voegt op 15 oktober De Slag om de Schelde toe aan zijn catalogus. De film was met een budget van 14 miljoen de tweede duurste Nederlandse film ooit. Netflix was een van de co-producenten van de film.

  De Slag om de Schelde brengt ons terug naar november 1944. In Zeeland, op het onder water gelopen eiland Walcheren vechten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. De levens van drie jongeren laken er onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuw meisje dat in het verzet betrokken raakt, komen voor een reeks cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.

  De film is een aanrader en werd goed gequoteerd. Zo kreeg De Slag om de Schelde een 7,5 op 10 op IMDb. Je kan hem bij Netflix zien vanaf 15 oktober.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer