More

  Film Fest Gent 2019 brengt hulde aan horrorgenre met concert ‘Hollywood Nightmares’

  Advertentie

  Met ‘Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores’ brengen Film Fest Gent en Brussels Philharmonic, onder begeleiding van Dirk Brossé, huiveringwekkende filmscores uit iconische films zoals ‘Dracula’, ‘Bride of Frankenstein’ en ‘Psycho’ terug tot leven.

  Meer dan welk genre ook, weet de horrorfilm zich altijd te vernieuwen en voor elke generatie klassiekers voort te brengen. Het ooit verwenste genre dat vroeger in de marge van de erkende filmgenres floreerde is nu eindelijk mainstream geworden. Een reden te meer om de cruciale bijdrage van de componist in het artistiek en commercieel succes van de horrorfilm onder de aandacht te brengen.

  Op het ‘Hollywood Nightmares’ concert brengen we een symfonische hulde aan de trends, de archetypes (Frankenstein, Dracula, King Kong, Dr. Jekyll & Mr. Hyde) en de subgenres van de horrorfilm waarin bloedzuigers, zombies, serial killers, duivelaanbidders, spoken en klopgeesten hun opwachting maken.

  Hoor hoe de grootste componisten van hun tijd – van Franz Waxman tot Bernard Herrmann, van Ennio Morricone tot James Newton Howard – ons rillingen en angstzweet bezorgen. Wie denkt dat horrorfilms ons enkel doen gruwelen, zal ook de donker romantische en zelfs lyrische kant van het genre ontdekken.

  Tickets & info: www.filmfestival.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer