Deze concerten mag je niet missen op Les Nuits Botanique

© Les Nuits

Les Nuits Botanique doet naar jaarlijkse gewoonte heel wat hartjes sneller slaan. Met hun dijk van een reputatie is het festival goed voor tal van veelbelovende binnen-, en buitenlandse acts. Trek op ontdekking naar het moois van vandaag en morgen op Les Nuits Botanique 2019, van 23 april tot 5 mei.

Panda Bear / Orangerie (23.04)

/ Tickets via Botanique.be /

Maak kennis met Panda Bear, het soloproject van de Amerikaan Noah Lennox, ook wel bekend van zijn werk bij het iconische Animal Collective. Onder zijn alter-ego bracht hij enkele schitterende psychedelische-poptracks uit zoals ‘Tomboy’ of ‘Panda Bear Meets The Grip Reaper’. Hij werkte vier jaar aan zijn nieuwste langspeler ‘Buoys’ en komt die veelbelovende melange van state-of-the-art pop en expirementele trance dan ook met plezier voorstellen.

Warhola (+ Tessa Dixson + Glints) / Orangerie (26.04)

/ Tickets via Botanique.be /

Voorstellen hoeft volgens ons niet meer. Bazart-lid Oliver Symons staat op 26 april op de Les Nuits Botanique. De man komt er zijn debuutplaat vol catchy electro-pop voorstellen, denk maar aan ‘Aura’, ‘Jewels’ of het recente ‘Promise’. Ook het voorprogramma belooft bloedheet te worden met Nieuwe Lichting 2019 winnaar Tessa Dixson en Mr. ‘Bugatti’, Jan Maarschalk Lemmens oftewel Glints.

Sam Fender / Orangerie (28.04)

/ Uitverkocht /

Kende u deze nog niet? Shame on you. Deze Brit en tevens BBC Sound of 2018 finalist maakt de meest bedwelmende alternatieve rock. Met zijn teksten probeert hij de stem van zijn generatie te zijn. Denk maar aan single ‘Dead Boys’, over zelfmoorden in zijn thuisstad. Bedwelmende melodieën en sociaal-, politiek-geëngageerde teksten: Sam Fender op 28 april in de Orangerie.

Nilüfer Yanya / Grand Salon De Concert (29.04)

/ Tickets via Botanique.be /

De Zuid-Londense Nilüfer Yanya (met Turkse, Ierse en Barbadiaanse roots) maakt indie-pop-rock. Haar sterke, charismatische stem en haar politiek getinte teksten rekenen wereldwijd op veel bijval. Pitchfork noemde haar zelf de spannendste popartieste van het moment. Ongetwijfeld niet te missen, beluister – op eigen risico – haar verslavende ‘In Your Head’ maar eens.

Portland / Rotonde (30.04)

/ Uitverkocht /

Finalist in Humo’s Rock Rally 2016 en Nieuwe Lichting 2018 winnaar Portland had afgelopen jaar een drukke festivalzomer. Maak kennis met de opkomende dreampop van Portland. Beluister het prachtige ‘Pouring Rain’ is even. Ze komen tijdens Les Nuits Botanique nieuw materiaal voorstellen.

Tirzah (+ Lafawndah + Laryssa Kim) / Orangerie (02.05)

/ Tickets via Botanique.be /

Sinds ze in 2013 haar geniale EP ‘I’m Not Dancing’ uitbracht, geldt de Londense als een van de grootste beloften. Afgelopen jaar bracht ze haar felgesmaakte, beklijvende en bezwerende R&B debuutplaat ‘Devotion’ uit. Ze komt voor haar allereerste Belgische show naar de Botanique. Ook de R&B van Lafawndah en de elektronica van de Italo-Congolese Laryssa Kim zijn niet te missen.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Voer je naam hier in