More

  De verkiezingen op 26 mei: de grootste en langste live-operatie ooit bij VTM NIEUWS

  Advertentie

  Meer dan ooit tevoren is VTM NIEUWS op 26 mei overal live, op dé plekken waar het allemaal gebeurt bij de verkiezingen voor het Vlaams, federaal en Europees parlement. Dankzij maar liefst 25 live-verbindingen vanuit heel Vlaanderen zit de kijker op de eerste rij voor de gebeurtenissen van de dag.

  Dat betekent dat VTM NIEUWS voor de grootste live-operatie staat uit de geschiedenis van de zender. Maar daar bovenop maakt VTM NIEUWS voor het eerst ook gebruik van een technologie die de Vlaming kent vanuit de Ronde van Vlaanderen: dankzij live-camera’s in de auto van de absolute kopstukken, zit de kijker letterlijk in de cockpit bij de hoofdrolspelers op deze verkiezingsdag.

  ©VTM
  © VTM NIEUWS

  Marathonuitzending vanaf 8 uur ’s morgens  

  Op de dag van de verkiezingen kan de kijker op ieder moment bij VTM NIEUWS terecht. De uitzendingen beginnen al om 8 uur ’s ochtends: zodra de stemlokalen open gaan, komt Birgit Van Mol met een eerste extra nieuwsuitzending. Daarna komen er ook updates om 9 uur en 10 uur.

  Freek Braeckman volgt de stembusgang van op de eerste rij, van in de stemlokalen zelf. Van ’s ochtends tot de sluiting van de stembussen in de namiddag. Als vliegende reporter gaat hij live op de plaatsen waar het nieuws gebeurt.

  Om 11 uur begint Stef Wauters aan de grootste en langste verkiezingsmarathon ooit bij VTM. Een uitzending die dus al voor de middag begint en die ’s avonds pas eindigt nadat de kijker alle speeches en reacties van winnaars en verliezers hebben kunnen horen. De reporters van VTM NIEUWS staan de hele middag in alle provinciehoofdsteden en ontvangen daar de lijsttrekkers en opvallende kandidaten.

  © VTM NIEUWS

  Elke Pattyn staat ondertussen klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Uitslagen die ze bespreekt met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Die wijzen zijn politiek analist Noël Slangen, tv-maker met een scherpe mening Eric Goens en politiek journaliste Isolde Van den Eynde (Het Laatste Nieuws). Samen met Elke Pattyn leggen zij de onderliggende tendensen bloot van de binnenlopende uitslagen en verklaren ze de gevolgen ervan voor ons politieke landschap. Wie zijn de winnaars, wie de verliezers? Wat is er goed of fout gelopen in de campagne? En welke coalities zijn er mogelijk?

  Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. En reporters staan ook klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

  © VTM NIEUWS

  Journalisten schaduwen kopstukken

  VTM NIEUWS wacht niet tot de politici hun opwachting maken om hun geplande verklaringen af te leggen. De hele dag door lossen we onze politieke toppers voor geen meter. Reporters blijven continu live in het spoor van Bart De Wever, Hilde Crevits, Meyrem Almaci, Maggie De Block, John Crombez, Tom Van Grieken, Theo Francken, Gwendolyn Rutten, Kristof Calvo, Wouter Beke en Jan Jambon. En bij enkele van die hoofdrolspelers in de nationale politiek krijgt de kijker dus zelfs – voor het eerst – een inkijk tot in hun auto, voor een unieke live-blik achter de schermen van hoe het eraan toegaat op zo’n verkiezingsdag.

  Pas als de uitslagen bekend zijn en het stof is gaan liggen, gaat VTM NIEUWS even uit de ether. Maar niet voor lang: om 22.40 uur volgt er nog een ruime laatste update. In die afrondende uitzending brengt Birgit Van Mol een terugblik op de hele verkiezingsdag. In dat late extra VTM NIEUWS  zal er ook aandacht zijn voor de resultaten van de Europese verkiezingen, die pas op dat ogenblik bekend worden gemaakt.

  En omdat de ultieme uitslagen wellicht pas in de loop van de nacht binnenlopen, is VTM NIEUWS er maandagochtend alweer terug. Dan maakt Freek Braeckman de slotbalans op in extra nieuwsuitzendingen om 7, 8 en 9 uur, en bekijkt hij hoe het politieke landschap hertekend is na de stembusslag van 26 mei.

  Verkiezingsdag bij VTM NIEUWS: extra ochtendnieuws om 8, 9 en 10 uur. Verkiezingsmarathon van 11 tot 21.40 uur. Extra laat VTM NIEUWS om 22.40 uur.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer