More

  Actie ‘Help De Roma in de lift’ in laatste rechte lijn

  Advertentie

  Nog slechts 5.000 euro te gaan en de beoogde 100.000 euro die De Roma nodig heeft om te starten met de renovatie van de foyer en de installatie van een lift, is binnen. Tijdens het concert van Geike vorige vrijdag overhandigde vrouwenorganisatie Soroptimist International Club Antwerpen een cheque van 12.000 euro. Dat brengt de stand van de fondsenwerving Help De Roma in de lift op 95.000 euro.

  Met de cheque van 12.000 euro wil Soroptimist International Club Antwerpen helpen de toegankelijkheid van De Roma te verhogen en het werk van de vele vrijwilligers – waarvan 61% vrouwen zijn – vergemakkelijken. “De Roma staat voor idealisme, solidariteit en sociaal engagement”, klinkt het bij Molly Van der Straten, Monique Vermeiren en Gerd Campaert die de cheque overhandigden aan algemeen coördinator van De Roma Danielle Dierckx (foto Thomas Geuens). “Het is de bedoeling onze samenwerking nog te intensifiëren, in het bijzonder voor projecten waar vrouwen centraal staan.”

  Danielle Dierckx is ervan overtuigd dat de laatste 5.000 euro die nog nodig zijn om te kunnen starten met de werkzaamheden, voor de zomer binnen zullen zijn. “Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen ons een warm hart toe dragen. Als alles volgens plan loopt, opent de vernieuwde foyer bij de start van het nieuwe seizoen in september en hebben we tegen dan ook een lift.”

  Naast de installatie van een lift om minder mobiele mensen toegang te kunnen geven tot het balkon, is de renovatie nodig om de charmante look van de authentieke foyer te kunnen behouden. “Van meet af aan was duidelijk dat dat enkel kan met respect voor de geschiedenis en authenticiteit van het gebouw” legt Dierckx uit. “En dat kost veel geld. Dat is de reden dat we gestart zijn met onze fondsenwervingsactie. Verschillende onderdelen in de foyer vragen om een groot onderhoud. De geluidspanelen aan het plafond zijn versleten, de authentieke deuren vragen een groot onderhoud, de elektriciteit en verlichting moeten worden vervangen en de foyer moet opnieuw worden geschilderd. Ook de toog heeft zijn beste tijd gehad en moet heringericht worden om de vele bezoekers van De Roma – 200.000 per jaar – efficiënter te kunnen bedienen.”

  Voor de actie ‘Help De Roma in de lift’ zoekt De Roma nog 50 mensen die 100 euro willen schenken. Alle informatie op www.deroma.be/indelift. Storten (100 euro) kan op BE 237 340077682 91 met vrije mededeling: ‘Help De Roma in de lift’ of online via deze link.

  Alle donateurs van ‘Help De Roma in de lift’ worden als eerste uitgenodigd op de opening van de nieuwe foyer en krijgen een exclusieve uitvergrote foto van De Roma. Ze kunnen hiervoor kiezen uit vijf beelden, geselecteerd en gemaakt door de huisfotografen van De Roma.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer