Tristan EP ‘Delidomia’: tussen vurige harmonische dreiging, broeiende jazz en koele elektronica

De Gentse Isolde Van den Bulcke oftewel Tristan debuteerde afgelopen jaar, met haar tussen jazz en elektronica laverende pop op EP ‘Illusje’. Afgelopen week bracht ze opvolger EP ‘Delidomia’ uit. Een toegankelijke portie klanken uit Tristan’s wereld. 

Niets is wat het lijkt in de wereld van Tristan. Hoe lief en snoezig opener ‘Olso’ ook klinkt, het vervelt langzaam maar zeker tot een episch strijdend Oosters getint muzikaal spektakel. De gelaagdheid en de sterke stem van Tristan zorgen voor een voltreffer. Het nummer weet schaamteloos te flirten met elektronische-, jazz-, en pop-elementen.

Vurige harmonische dreiging, broeierige jazz en koele elektronica

Tweede ‘Maljaande’ – wat Tristan’s titels ook mogen betekenen – moet de Gentse haar meest toegankelijke track tot nog toe zijn. Het zwierige dialoog tussen Van den Bulcke’s vocals en de ritmische percussie van Gert Malfliet in de strofes, geflankeerd door een onvervalst poprefrein maken van ‘Maljaande’ een catchy, doch mystiek geheel.

In ‘Lolaluli’ schitteren alweer Van den Bulcke’s prachtige vocalen. Luister maar eens naar het intermezzogewijze canto dat ze ons midden in het nummer schenkt. Het onheilspellende ‘Weslanda’ moet onze favoriet op ‘Delidomia’ zijn. Een prachtig experiment van de meest vurige, harmonische dreiging, broeierige jazz en koele elektronica.

‘Plankton’ is overduidelijk één van Tristan’s meest experimentele tracks. Met zijn 56 seconden lijk je meegenomen te worden naar Van den Bulcke’s onderwaterwereld. Afsluiter ‘Interdimi’ baadt in een intiem jazz-noir sfeertje. Een wereld waar Van den Bulcke wellustig flirt met upbeat, een dromerige engelen-refreintje en duistere, ongure synths. Een track waarin we ook even ‘Plankton’ in terug horen.

Tristan is duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Haar creativiteit flirt met zowel jazz, pop, als elektronica. ‘Delidomia’ is een pak toegankelijker dan voorganger ‘Illusje’, wat haar hopelijk bekendheid bij het grote publiek zal opleveren. Dat verdient ze.

Tristan is live te bekijken op de volgende data:

02.04 Handelsbeurs Gent – release show ‘Delidomia’ EP
04.04 Cactus Club Brugge, w/ Emily Wells
13.04 Little Waves – C-Mine Genk
25.04 Trix, Antwerpen

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Voer je naam hier in