Peter Van de Veire presentator van MIA’s dit jaar

© VRT - Jokko

MIA's
© VRT - Jokko

Op donderdag 7 februari worden voor de twaalfde keer de Music Industry Awards uitgereikt. Niet minder dan vier presentatoren zullen de avond in goede banen leiden. Peter Van de Veire presenteert de liveshow. Otto-Jan Ham is de gastheer van de Sector Awards. Vanop de rode loper ten slotte zullen Siska Schoeters en Brahim verslag uitbrengen.

Advertentie

De MIA’s staat ieder jaar ook garant voor tal van excellente optredens. Dit jaar zullen acht genomineerde artiesten en bands het podium betreden, waaronder AngèleNiels Destadsbader, Regi en Hooverphonic.

Peter Van de Veire kijkt er alvast naar uit om de show op Eén, live uitgezonden vanuit Paleis 12 in Brussel, te mogen presenteren:“Enorm vereerd. Altijd weer. Als je zo’n wonderlijke show voor de vijfde keer mag presenteren, kan je alleen maar content zijn dat je voor Eén mag werken. Zo kan je Vlaanderen laten zien dat het hier nog altijd barst van het talent. Ik kijk ook zeer hard uit naar het steekspel tussen La Reine Angèle en Koning Niels Destadsbader. Een royale avond. Als ik de MIA’s niet mocht presenteren, ik zou kijken.”

De uitreiking van de Sector Awards wordt in goede banen geleid door Otto-Jan Ham. Tijdens de Sector Awards worden er prijzen uitgedeeld in vijf categorieën: ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’. De Sector Lifetime Achievement Award, die daar ook wordt overhandigd, gaat dit jaar naar het platenlabel [PIAS]. Vanaf de rode loper doen dan weer Siska Schoeters en Brahim verslag. Naar jaarlijkse gewoonte zullen heel wat bekende gezichten hun opwachting maken. Het hele rode loper-gebeuren is te volgen op de Facebook-pagina van Eén.

Coely afgelopen jaar op de MIA’s / © VRT – Jokko

Unieke optredens van Angèle, Niels Destadsbader, Regi, Hooverphonic en vele anderen

De line-up voor de liveshow van de MIA’s is rond. Acht genomineerde artiesten en bands zullen het beste van zichzelf geven op het podium:

  • Angèle
  • blackwave.
  • BLØF & Geike Arnaert
  • Hooverphonic
  • Niels Destadsbader
  • Regi
  • Tamino
  • The Scabs

En er is meer. Regi brengt maar liefst drie special guests mee: OT, Milo Meskens en Jake Reese. Angèle op haar beurt laat zich tijdens haar optreden vergezellen door broer Roméo Elvis.

De MIA’s, donderdag 7 januari, Paleis 12. Tickets & Info: mias.een.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in