Must Discover: Halehan nieuwe single ‘Kind of Blue’

De 24-jarige Brusselaar Halehan, oftewel Alexandre Lembrecht legde op korte tijd een boeiend parcours als muzikant en songwriter af. Op jonge leeftijd werd hij gebeten door de muziekmicrobe. Na zijn studies aan de Jazz Studio in Antwerpen en een Bachelor of Arts Songwriting aan het Londense ICMP, vertoefde het Stromae management en bracht hij al een paar singles uit: Whirlwind en Waterbird.

De 24-jarige songwriter is er nu met zijn nieuwe single ‘Kind of Blue’, het eerste uit een reeks nieuwe nummers. Inspiratie haalde hij uit Anderson .Paak, Childisch Gambino en Portishead. De single is tevens een symbolisch vertrek uit de creatieve en persoonlijke comfortzone van Halehan, op weg naar een veelbelovende en spannende toekomst. ‘Kind of Blue’ is de eerste uit een reeks nieuwe nummers, in aanloop naar zijn tweede EP.

Knipoog naar Miles Davis

‘Kind of Blue’ is een knipoog naar Miles Davis’ en andere muziek waar hij mee opgroeide zoals Jeff Buckley, Chet Baker en Norah Jones. In dit nummer benadrukt Halehan om van mening te durven veranderen en open te staan voor nieuwe dingen. Tekstueel en muzikaal is dit lied een nieuwe richting sinds single ‘Whirlwind’ met sterkere urban en synth-pop invloeden.

Halehan staan op 24 april op Les Nuits in de Botanique. De tickets zijn bijna uitverkocht. Tickets & Info: botanique.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Voer je naam hier in