More

  Must Discover: Brusselaars Bosum lossen nieuwe single ‘Bright Young Woman’

  Advertentie

  Dat er in ons Belgenland heel wat goede muziek te vinden is, bewijzen de heren van Bosum. De Brusselse band bracht vandaag hun nieuwste single ‘Bright Young Woman’ uit, samen met hun debuut EP ‘Marvin’. Het is onze Must Discover.

  In de schaduw van onze hoofdstad ontmoette Alessio Santoliquido (gitaar/backing vocals), Bart Samyn (drum), Elias De Schepper (bas) en Tom Verbeeck (vocals/gitaar/songwriter) elkaar in de Halse Popacademix. In een zoektocht naar zichzelf trok songwriter en frontman Tom Verbeeck in 2015, met zijn gitaar en rugzak naar Londen. Een jaar later besloot hij hetzelfde te doen, ditmaal naar Portugal. Heel wat open mics, gekke avonturen en verhalen later, ging hij met zijn drie beste vrienden aan de slag om de songs en ideeën te finetunen. Bosum was geboren.

  Kruisbestuiving tussen Balthazar en Absynth Minded

  Afgelopen jaar debuteerde de band met hun dromerige indiepop track ‘Fonzy’. Hun excellente werk werd opgemerkt en leverde zelfs een passage in de AB Club en Het Depot op. Vandaag stellen de heren nieuwe single ‘Bright Young Woman’ én tegelijk hun debuut EP ‘Marvin’ voor: een kruisbestuiving tussen Balthazar en Absynthe Minded, met een nostalgische blik op de zomer.

  Zonovergoten midden-augustus

  ‘Bright Young Woman’ is de nieuwste aanvulling op hun eerder werk. Waar single ‘Take It Easy’ ons deed wegdromen naar mistige landschappen, bracht ‘Golden Rain’ ons naar een wondermooie zonsondergang. ‘Marvin’ deed ons dan weer nostalgisch terugkijken naar de afgelopen zomers. Nieuwste ‘Bright Young Woman’ lijkt dan weer de vereenzelviging van een melancholische zonovergoten midden-augustus-dag.

  De track is een verwijzing naar het blut zijn na de eerste paar maanden van een prille relatie. “She stole my heart and creditcard”, bezingt Verbeeck. Laten we deze dan opzetten tijdens een cabrioritje langs lavendel-, en zonnebloemvelden. Ja, we zien het zo voor ons. Erg benieuwd wat verder werk van Bosum voortbrengt. Alvast een sterk debuut.

  Bosum is live te zien op:

  15 mei – CC Strombeek – (support Marble Sounds) – Strombeek
  16 mei – Lounge Tour & Taxi – Brussel (Privé)
  30 juni – Moorselse volksfeesten

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer