Foals op 12 mei naar Ancienne Belgique

Hoera! De Britse band maakt zijn terugkeer op de planken én in de winkelrekken! Foals – overladen met persprijzen (NME Awards, Q Awards…) en aanbeden door de fans (1.7 miljoen verkochte platen en een half miljard streams) – trekt opnieuw de baan op en zal op zondag 12 mei een langverwacht concert geven in de AB. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 1 februari om 9u.

Advertentie

Na hun meesterlijke vierde worp ‘What Went Down’ in 2015, onthult het viertal binnenkort deel één van het meest ambitieuze project uit hun carrière. ‘Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1’ is het eerste van twee albums die de band dit jaar op ons zal loslaten. Een geheel nieuwe start dus, voor de band die bassist Walter Gervers zag vertrekken. Frontman Yannis Philippakis zet zijn opmerkelijke muzikale reis verder in het gezelschap van Jimmy Smith (gitaar), Jack Bevan (drums) en Edwin Congreave (keys).

Ruim een decennium kluistert Foals ons intussen al vast aan zijn moderne en veelzijdige indierock. De band was al goed voor enkele instant hits (“My Number”, “Hummer”, “London Thunder”, …) maar blijft ook als geen ander nieuwe muzikale pistes bewandelen. Live staat de band als een huis en groeit elke show uit tot een artistiek hoogtepunt, vooral wanneer ze met een nieuwe plaat komen waarvoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Hun eerste nieuwe single “Exits” doet die verwachtingen sinds vandaag enkel hoger oplaaien…

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in