More

  Moederdag bij Eén: drie portretten over moederschap met Siska Schoeters, Marleen Merckx en Saartje Vandendriessche

  Advertentie

  Met Moederdag voor de deur, brengt Eén vandaag drie intieme en inspirerende portretten over het moederschap, vanaf nu te bekijken op VRT NU. Drie bekende moeders trekken 24 uur op avontuur met hun zoon of dochter: Saartje Vandendriessche met dochter Mille (9), Siska Schoeters met zoon Lucien (8), en Marleen Merckx met dochter Britt (21).

  Alle drie brengen ze een dag en nacht quality time door met hun kind, en nemen ze de tijd om te genieten van wat echt telt. Tussendoor reflecteren ze over het moederschap en staan ze stil bij vragen waar elke ouder al eens over nadenkt: wat vinden zij belangrijk in de opvoeding van hun kind? Hoe beleven ze het moederschap? Wat is hun grootste zorg? En wat is hun mooiste moment?

  Saartje, Marleen en Siska

  Saartje trekt er 24 uur op uit met haar vrolijke dochter Mille (9 jaar). Mille woont telkens een week bij haar mama Saartje en een week bij haar papa.

  “In het begin had ik het er niet zo moeilijk mee: je concentreert je een week op jouw kind als ze bij jou is, en de andere week op het werk. Maar nu ze ouder wordt, is dat elke keer wel moeilijk om ze af te geven.”

  © VRT

  Marleen werd moeder van Britt (21) op haar 40ste. Haar dochter Britt heeft het ouderlijk nest verlaten en zit al twee jaar op kot.

  “Ik ben niet gelukkig met een nieuwe auto, of eens lekker gaan eten – dat zijn natuurlijk leuke dingen in het leven. Maar mijn dochter is het allerleukste. We zijn altijd heel blij als ze thuiskomt. Dat zal ook altijd zo blijven, binnen 20 jaar ook nog.”

  Siska trekt erop uit met haar zoon Lucien (8). Daarnaast is ze moeder van Minnie (2,5) en plusmoeder van Leon (15) en Martha (13).

  “Er zijn al veel momenten geweest waarvan ik dacht: ‘Oei Schoeters, niet goed bezig.’ De momenten dat je denkt ‘goed gedaan’, zijn zeer schaars. Ik ben geen geweldige voorbeeld. Op sommige vlakken wel, op andere niet.”

  © VRT

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer