Hilde De Baerdemaeker trekt met haar mama naar Marokko in ‘Weg Met Ons Ma’

© VTM

In Weg Met Ons Ma testen bekende Vlamingen hoe ver ze hun mama’s uit hun comfortzone kunnen trekken. De aflevering van maandag 25 maart met Hilde De Baerdemaeker en haar mama is daar echter een uitzondering op. De 69-jarige Ilse moet haar grenzen net leren afbakenen.

Na een ongeval weet zij niet meer wat bang zijn is en kan ze risico’s moeilijk inschatten. In Marokko wil Hilde haar mama minstens één keer ‘nee’ horen zeggen, dan pas zal ze gerust zijn. De twee trekken er voor het eerst samen op uit, sinds de dood van Hildes papa kort voor de opnames. En dat maakt de reis extra emotioneel.

© VTM

Hilde heeft een paar uitdagingen bedacht waarmee ze haar mama wil confronteren. Wanneer zegt Ilse: dit is te gevaarlijk? Oog in oog met giftige cobra’s? Aan een kabel van 400 meter lang? Tientallen meter boven een vallei op een paar wiebellatjes? Tijdens een overnachting op een tapijt in de woestijn, waar schorpioenen ‘s nachts op pad gaan? In putten vol stinkende dierenhuiden en duivendrek? Wanneer de haren op Hildes armen loodrecht komen te staan van de schrik, blijft Ilse de kalmte zelve…

 

Gelukkig heeft Hilde ook momenten van ontspanning ingebouwd. In een hamam beleven ze een intens moeder-dochtermoment. Het besef dat er sinds de dood van haar man thuis niemand wacht aan wie ze kan vertellen wat ze heeft beleefd, valt Ilse zwaar. “Het is nog maar heel kort geleden dat mijn papa is weggevallen”, vertelt Hilde. “Ik weet zeker dat dat voor mama ook super zwaar is, want het was een onafscheidelijk duo. Toen het voorstel voor Weg Met Ons Ma kwam dacht ik: misschien moet ik dit maar niet doen, want het is te heftig. Maar anderzijds besef je dat ze thuis alleen zit en dan denk je: túúrlijk ga ik samen met mama op reis. Ik ga haar gewoon uit haar kot lokken, want ze gaat het alleen niet meer kunnen doen.” En dus doet Ilse in Marokko wat haar man haar heeft gevraagd: verder leven én genieten.

© VTM
Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Voer je naam hier in