More

  FAROEK zoekt getuigen granaataanslag Antwerpen en overval apotheek Ronse

  Advertentie

  Op 18 maart ontplofte opnieuw een granaat in Antwerpen, deze keer in de De Pretstraat. Het is de zoveelste aanslag binnen het drugsmilieu. De speurders hebben intussen kunnen achterhalen dat de daders welke vluchtwagen hebben. Die wagen werd na de feiten gevonden. Politie en parket doen nu via FAROEK Live een oproep aan getuigen die de wagen die ochtend van de aanslag hebben gezien. De wagen heeft een opvallend kenmerk.

  Advertentie

  In een apotheek in Ronse gaat een medicijnleverancier een overvaller te lijf. “Er was een klik in mij die zei: dat zal niet zo gebeuren”, getuigt de koerier. “Het kan gewoon niet dat zoiets gebeurt als ik erbij ben.” De koerier slaagt erin om de overvaller te doen vluchten zonder buit. Maar hij is zelf wel flink toegetakeld. “Ik zou het direct opnieuw doen”, zegt de man daarover. “Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid.” Met hulp van de kijkers van FAROEK Live hopen politie en parket de dader van de overval te kunnen vatten.

  Resultaat vorige week

  Ook vorige week boekte FAROEK Live meteen resultaat. Dankzij tips van kijkers kon de dader van een overval op een apotheek in Edegem worden geïdentificeerd. De ochtend na de uitzending is de vrouw opgepakt en door de politie verhoord. Ze heeft bekend en is aangehouden. Tips die bij de politie binnenkwamen over andere oproepen in het programma worden nog volop onderzocht.

  Verder in FAROEK Live vanavond

  Een vrouw uit Halle die onderweg is van het station naar huis, wordt aangerand. Dankzij de tussenkomst van een buurman kan ze ontkomen. De verdachte is gefilmd door een bewakingscamera.

  Een bende ramkrakers stelen voor tienduizenden euro’s aan sigaretten in een tabakswinkel in Kortrijk. Ze plegen de ramkraak in één minuut tijd.

   

  Kijkers kunnen reageren

  Kijkers kunnen contact opnemen met de speurders via het gekende gratis telefoonnummer van de politie 0800/30 300 of via mail. Op het einde van de uitzending is er een rechtstreekse verbinding met het permanentiecentrum waar de politie een stand van zaken geeft over de tips die in de loop van de programma zijn binnengekomen.

  De opsporingsreportages zijn ook online te bekijken op de website van de federale politie of op de website van het programma. Op zondagmiddag na het VTM NIEUWS van 13.00 is er een heruitzending van FAROEK Live.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer