‘De Mol’ – aflevering 1: er is nog geen mol gekozen

© VIER

Vanavond liet VIER kijkend Vlaanderen opnieuw kennis maken met ‘De Mol’. Het nieuwe seizoen is ongetwijfeld weer goed voor tal van spannende opdrachten in het prachtige Vietnam. Lees hieronder onze samenvatting van de eerste aflevering. 

Advertentie

Spoiler alert: indien je de aflevering nog gaat bekijken, lees dan niet verder.

Enkele weken geleden maakte Gilles De Coster de opvallende opzet van dit jaar bekend. ‘De Mol’ ging dit jaar van start zonder saboteur. De mol werd namelijk pas aangeduid na de eerste proef.

© VIER

Opdracht 1: springen of niet?

De kandidaten werden voor de eerste opdracht in duo’s verdeeld. Ieder duo mocht een jongleur aanduiden, die met drie balletjes moest jongleren. Afhankelijk van de tijd die de jongleur behaalde konden de kandidaten een bepaald bedrag verdienen. De kandidaat waarvan zijn balletje op de grond viel, moest de bungeejump springen. Indien er gesprongen werd konden ze het bijeen-gejongleerde bedrag verdienen.

Bij elke sprong konden de kandidaten ook een letter verdienen, dat op een luchtkussen op de grond te lezen viel. De letters vormden samen een zin. Indien de kandidaten de zin konden achterhalen, verdubbelden ze het bedrag.

Martijn en Axel / © VIER
Martijn en Axel (€ 0)

Martijn en Axel kiezen Bruno als jongleur, hij laat het balletje van Axel vallen bij € 200. Axel beslist om niet te springen, waardoor ze geen geld verdienen. Alhoewel Martijn zich de “lijm van een groep noemt” motiveert hij Axel opvallend niet.

Ingrid en Kaat (€ 0)

Joeri wordt als jongleur gekozen, die € 100 bijeen jongleert. Het balletje van Ingrid valt, waardoor zij moet springen. Ingrid besluit om niet te springen, waardoor de groep geen geld verdient.

Bruno en Joeri (€ 500)

Bruno en Joeri bieden zich spontaan als volgend duo aan. Ze kiezen Martijn als jongleur, die € 500 bijeen krijgt. Martijn beslist om het balletje van Joeri op de grond te laten vallen, waardoor Joeri de eerste kandidaat wordt die springt. Joeri verdient hierdoor ook letters, waardoor ze een

Bas en Elisabet (€ 0)

Advertentie

Liesbeth laat de balletjes na enkele seconden vallen, waardoor de sprong geen geld zal opleveren. Bas springt toch, om de zin te kunnen raden en weet extra letters te verdienen.

© VIER
Eva en Liesbeth (€ 500)

Kaat wordt als laatste jongleur gekozen. Ze weet € 500 bijeen te jongleren en laat het balletje van Liesbeth vallen, waardoor zij moet springen. Liesbeth springt ook en verdient € 500 voor de groep.

Advertentie

De duo’s weten € 1000 te verdienen. Ook weet de groep de zin te raden: “Er is nog geen mol gekozen.” De groep verdubbelt hierdoor ook het bedrag naar € 2000.

Opdracht 2: er is nog geen mol gekozen

Alle kandidaten hebben dit jaar één ding gemeen. Op de vraag of ze de mol willen zijn, hebben ze allemaal “ja” geantwoord. Alle kandidaten kregen dit jaar te horen dat ze door de productie mogelijk als mol aangeduid gingen worden. De kandidaten werden, na een selectiegesprek naar een geheime locatie geleidt, waar gepeild werd naar hun mol-capaciteiten. Ze werden onder meer gevraagd hun jongleer-capaciteiten te verbeteren. Enkele weken voor vertrek werd aan alle kandidaten gezegd dat ze de mol niet gingen zijn.

 

In Vietnam kregen alle kandidaten na de eerste opdracht een persoonlijke boodschap te lezen. De boodschap was: “jij wordt de mol niet” ofwel “jij wordt de mol misschien”. Drie kandidaten krijgen de boodschap “jij wordt de mol misschien” te lezen.

De kandidaten kregen één voor één hun boodschap te lezen. Gilles stelde daarna aan alle kandidaten vragen over het schermpje dat ze te zien kregen. De drie kandidaten die “jij wordt de mol misschien” te lezen kregen, werden hierdoor voor een laatste keer op de rooster gelegd. De kandidaat-mol die er als beste uitkwam, werd als saboteur gekozen.

 

Al bij al, een eerste aflevering die ons niet bijster veel leerde. Al wordt het wel interessant om de volgende weken naar mogelijke gedragsveranderingen te kijken bij de kandidaten.

Lees ook:

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in