More

  Trixie Whitley en Cat Power toegevoegd aan affiche Cactusfestival

  Advertentie

  Het Brugse Cactusfestival heeft twee nieuwe namen toegevoegd aan zijn line-up. Female power: Trixie Whitley en Cat Power aan de affiche toegevoegd. Eerder kondigde het festival onder andere Oscar and the Wolf, dEUS en Bloc Party.

  Advertentie

  De Amerikaans-Belgische Trixie Whitley stelt in april haar nieuwe langspeler ‘Lacuna’ voor. Het album werd geschreven en opgenomen in Brooklyn onder toezicht van producer Little Shalimar (Run The Jewels) en is een fascinerende combo van elektronica, r&b en indierock geworden. Doe daar nog Whitley’s fantastische vocals bij en je krijgt een bedwelmende cocktail waar je onmogelijk aan kan weerstaan. We kregen al een voorsmaakje met de singles ‘Heartbeat’ en ‘Touch’, die ons doen vermoeden dat ‘Lacuna’ een waardige opvolger wordt voor eerdere succesalbums ‘Fourth Corner’ en ‘Porta Bohemica’. Het staat vast: Trixie Whitley is helemaal terug, ze staat op zondag 7 juli op Cactusfestival.

  Cat Power

  Charlyn Marie Mashall, beter bekend als Cat Power, maakt al zo’n 25 jaar beklijvende lo-fi indierock en folk. De Amerikaanse begon haar carrière in een gospelkoor in Atlanta en leerde zichzelf op jonge leeftijd gitaar spelen. Ze verliet voortijdig de schoolbanken, om zich helemaal toe te leggen op een muzikale carrière en dat bleek een goeie zet. In 1998 kwam de grote doorbraak met het album ‘Moonpix’. Ook opvolgers ‘You Are Free’ en ‘The Greatest’ werden overladen met superlatieven en vijfsterrenrecensies. Voor deze laatste ontving ze – als eerste vrouw ooit – de Shortlist Music Prize. Met haar tiende langspeler ‘Wanderer’ zal ze op zaterdag 6 juli indie-fans plezieren in Brugge.

  Cactusfestival, Brugge, van 5 juli tot 7 juli. Tickets & Info: cactusfestival.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer