More

  Toch ook goed nieuws: Paradise City 2021 gaat door, desondanks afgelasting Pukkelpop

  © Fille Roelants

  Toch ook goed nieuws: Paradise City 2021 gaat door, desondanks afgelasting Pukkelpop

  -

  Na het jammere nieuws van de verplaatsing van Pukkelpop naar 2022, is er gelukkig ook goed nieuws te melden. De festivalorganisatie van Paradise City bevestigt dat het festival tussen 13 en 15 augustus zal doorgaan.

  Paradise City 2021 zal doorgaan op het vertrouwde domein aan Kasteel de Ribaucourt in Perk. Het zal één van de weinige midden-grote festivals zijn die deze zomer doorgang zal vinden. “We zijn erg verdrietig voor onze industrie dat ook Pukkelpop vandaag heeft moeten afzeggen”, reageert de festivalorganisatie.

  “Onze kleinere omvang stelt ons in staat om te voldoen aan de nieuwe, bijgewerkte en strenge regels van de overheid. We beseffen dat het organiseren van een festival in deze tijden met een grote verantwoordelijkheid gepaard gaat, daarom nemen we de nodige maatregelen om de veiligheid van alle Paradise City bezoekers te garanderen”, aldus Gilles De Decker, mede-organisator van het festival. Het festival trekt gemiddeld zo’n 8.000 bezoekers per dag.

  Op voorhand testen

  Het festival vraagt de bezoekers om zich, indien ze niet volledig gevaccineerd zijn, op voorhand in een testdorp, vaccinatiecentrum, bij de huisarts of apotheek te laten testen. Een belangrijke voorwaarde voor ons om het festival te laten doorgaan, is dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om naar Paradise City te komen, volledig gevaccineerd of nog niet,” aldus Gilles De Decker. Via de COVIDSafeBE-app of via attesten zullen festivalbezoekers hun vaccinatie, herstelcertificaat of negatieve test dienen te bewijzen.

  Ook op het terrein zal het mogelijk zijn om een antigeen-sneltest te laten afnemen. Al raadt de organisatie aan om een PCR- of antigeentest op voorhand in te plannen, aangezien aan de festival-testzone wachttijden kunnen ontstaan. De kostprijs van de antigeentest ter plaatse staat momenteel nog niet vast, maar de organisatie wil die kost zo laag mogelijk houden voor de bezoeker. Aan houders van een combiticket of kampeerders raadt men aan om voor het festival een PCR-test af te nemen. Als je de PCR-test op donderdag laat doen, mag je het festival tot en met zaterdag betreden. Op zondag kan je dan een antigeentest laten afnemen die 24 uur geldig is en opnieuw toegang geeft.

  Paradise City heeft een mailadres in het leven geroepen waarop mensen terechtkunnen met hun vragen: [email protected]

  Tickets voor het festival zijn nog steeds beschikbaar via www.paradisecity.be

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer