More

  Ontdek de beste nieuwe muziek op Eurosonic Noorderslag

  Advertentie

  Van woensdag 16 januari tot en met zaterdag 19 januari, vind in het Nederlandse Groningen het showcase festival Eurosonic Noorderslag plaats. Het grootste showcase festival van Europa biedt vier dagen lang een podium aan Europese artiesten. Het is de plek waar je de ontdekkingen van vandaag en de toekomst doet. 

  Advertentie

  Eurosonic Noorderslag bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke showcase festivals: Eurosonic en Noorderslag. Eurosonic biedt plek aan de meest beloftevolle Europese (en Nederlandse) artiesten, het festival is verspreidt over zo’n 40 locaties in de binnenstad. Noorderslag vindt dan weer enkel op zaterdag 19 januari plaats in concertzaal De Oosterpoort en is de graadmeter voor Nederlandse artiesten. De afgelopen jaren bleek Eurosonic Noorderslag de springplank voor tal van internationale artiesten, zoals Dua Lipa, AURORA, Balthazar of Oscar And The Wolf.

  Ook Tamino was vorig jaar van de partij / Foto: © Bart Heemskerk

  Om in het oog te houden: Music Moves Europe Talent Awards

  Op Eurosonic Noorderslag worden tal van muziekprijzen uitgereikt, onder andere de European Festival Awards. Sinds dit jaar worden ook de nieuwe Music Moves Europe Talent Awards er uitgereikt. In navolging van de onthulling van de vierentwintig genomineerden op het Reeperbahn Festival in Hamburg, selecteerde een internationale jury twaalf winnaars, die het Europese geluid van vandaag en de toekomst representeren.

  De winnaars zijn: Bishop Briggs (UK) en Lxandra (FI) [Pop] Pale Waves (UK) en Pip Blom (NL) [Rock], Smerz (NO) en Stelartronic (AT) [Electronic], Rosalía (ES) en Aya Nakamura (FR) [RnB/Urban], Blackwave. (BE) en Reykjavíkurdætur (IS) [Hip Hop/Rap], Avec (AT) en Albin Lee Meldau (SE) [Singer-songwriter].

  Tickets voor Eurosonic Noorderslag zijn beschikbaar via esns.nl. Tickets kosten tussen € 28,50 en € 158,50.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer