Discover Festivals: Dranouter met o.a. The Kooks, Zwangere Guy, Tom Odell en Black Box Revelation (02/08-04/08)

© Dranouter

© Dranouter

De komende weken zetten we iedere week een festival in de kijker. Deze week is dat West-Vlaamse trots Dranouter. Maak kennis met het immens gezellige folk-alternatief festival, dat tegelijk duurzaam probeert te zijn. Met namen als The Kooks, Zwangere Guy en Tom Odell moet het festival niet onderdoen voor de groten.

Op 2-3-4 augustus vindt in het West-Vlaamse Dranouter, een dorpje nabij de Franse grens en Ieper het muziekfestival Dranouter plaats. Op zo’n 40 jaar tijd groeide het festival uit tot een evenement met maar liefst vijf podia. En ook duurzaamheid is belangrijk voor Dranouter. Zo werd in 2008 reeds geëxperimenteerd met het zuiveren van hun afvalwater met actieve kool.

The Kooks, Zwangere Guy en Tom Odell

De festivalorganisatie kondigde voor de komende editie reeds een heel pak interessante namen aan. Zo werd deze week de Britse succesformatie The Kooks en de Belgische hiphopkoning Zwangere Guy (lees onze recensie van Zwangere Guy in de AB hier) aangekondigd. Maar ook La Brass Banda,  Jan De Wilde, Lenny & De Wespen, Lieven Tavernier, Black Flower en Sarah Jane Scouten werden aan het lijstje toegevoegd samen met een reeks toppers uit de Vlaamse folkscene zoals Myrddin & Imre, Naragonia Quartet, Hot Griselda, De Garre van Kornee en Ethno Flanders.

Eerder bevestigde het festival al Tom Odell, Black Box Revelation (onze recensie van Black Box Revelation in AB, via hier), Novastar (lees wat wij van Novastar in AB vonden hier), Jasper Steverlinck, Tourist LeMC, Dead Man Ray, SX en Ibeyi.

Dranouter, van 2 tot 4 augustus in Dranouter. Tickets & Info: festivaldranouter.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Voer je naam hier in