More

  Dinos Alive: ontdek de wondere wereld van dinosaurussen in Tour&Taxis, Brussel

  © Anne de Nijs

  Dinos Alive: ontdek de wondere wereld van dinosaurussen in Tour&Taxis, Brussel

  -

  Was jij in je kindertijd bezeten door de avonturen van Platvoet en zijn vriendjes? Kijk je graag Jurassic Park? Is je kind niet weg te slaan van de tv wanneer je The Good Dinosaur opzet? Dan is het hoog tijd om je naar Tour&Taxis te reppen! Daar loopt namelijk de tentoonstelling Dinos Alive, met zo’n 80 replica’s van dinosaurussen, georganiseerd door Exhibition Hub. De dieren zijn geanimeerd, wat het extra spannend maakt. 

  De tentoonstelling is 4500 vierkante meter groot en bestaat uit vijf zalen. Vanaf het begin kom je terecht in de wereld van de dinosaurussen. Levensgrote, geanimeerde dino’s staan er op je te wachten. Ze zijn verdeeld per tijdperk en er is zelfs aandacht besteed aan de planten rondom hen.

  Je komt er de bekendste soorten tegen, zoals de diplodocus, de triceratops en natuurlijk de Tyrannosaurus. Er is zelfs een heuse onderwater-zaal. Daar staan interactieve schermen waar je dieren op ziet zwemmen. Als je de schermen aanraakt, zwemmen ze verschrikt weg.

  Er zijn ook lego-replica’s van hedendaagse dieren en een kids zone. In die laatste staat een interactieve tekenmuur waar je je eigen dino kan inkleuren en zien rondlopen. Ook kan je er de dieren berijden. Perfect voor een fotomoment!

  Als afsluiter is er een VR-ervaring. Met een VR-bril op je hoofd waan je je in de wereld van toen. Je kan zelfs een velociraptor voederen!

  Tickets en info kan je vinden op de website van Dinos Alive. 

  © Anne de Nijs

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer