Tien concert-tips in Ancienne Belgique + WIN duo-tickets

De mythische concerttempel Ancienne Belgique is het hele jaar goed voor de beste Belgische en internationale acts. Ook de komende maand is er erg veel moois te ontdekken, wij lijsten de tien meest veelbelovende concerten op. En nog fijner nieuws: we mogen voor ieder concert duo-tickets weggeven.

Nelick (12/04)

Hij wordt weleens de ambassadeur van een nieuwe generatie Franse rappers genoemd. Debuteren deed hij afgelopen jaar met zijn half zingend, half rappende ‘KiwiBunny Tape’. Al snel volgde opvolger EP ‘DIEU SAUVE KIWIBUNNY’, dat enkele maanden later volgde. Het succesrecept van deze twee releases zal de rapper in 2019 zeker en vast in een stroomversnelling brengen. Op 12 april alvast te bewonderen in de intieme AB Club.

L’Or du Commun (12/04)

Maak kennis met het Brusselse hiphoptrio L’Or du Commun. Het collectief groeiden in enkele jaren tijd uit tot de crème de la crème van de Brusselse hiphop-scène. L’Or du Commun bestaat uit Swing, Primero en Loxley. Debuteren dezen ze vijf jaar geleden met hun eerste EP ‘L’Origine’, daarop volgde ‘L’Odyssée’. Ze werkten in 2017 samen met sidekick en rap-maatje Roméo Elvis op hun single ‘Apollo’.

Afgelopen zomer schitterden ze op allerlei Belgische en Franse podia en nu brengen ze een bezoek aan de mythische AB om hun eerste volwaardige langspeler ‘SAPIENS’ uit te brengen. Voor de producties vertrouwen ze opnieuw op hun favoriete geluidsarchitect, beatmaker VAX-1. Het resultaat is een indrukwekkend debuut.

Dean Lewis (14/04)

Met debuut EP ‘Same Kind Of Different’ in de hand trok de Australische zanger Dean Lewis de wereld rond. Zijn muziek was zelfs te horen in de populaire televisieseries Suits, Greys Anatomy en Riverdale. Eind 2018 zag hij ook zijn internationale doorbraak met zijn hit ‘Be Alright’. Door over zijn diepste verdriet te zingen legt de Australische zanger zijn ziel bloot. Tegelijkertijd beseft hij dat het gaat om een tijdelijke pijn, wat het nummer een hoopvolle ondertoon geeft. Hij komt in de AB op 14 april zijn langverwachte debuutplaat voorstellen.

HVOB (16/04)

HVOB is een Oostenrijks elektronisch duo, bestaande uit Anna Müller en Paul Wallner. Het Weens duo maakt heerlijke tussen techno, deep house en donkere pop bewegende minimalistische muziek. Opzwepend en duister. Op 15 maart kwam hun nieuwste ‘Rocco’ uit, die komen ze dan ook vol enthousiasme in de Ancienne Belgique voorstellen.

Youv Dee (17/04)

Samen met Assy, Swan en Ars-N, maakt Youv Dee deel uit van hiphopcollectief L’Ordre Du Périph. Met zijn eerste solo-track ‘Freestyle Nitro’ maakte hij een indrukwekkende intrede in de Franse hiphopwereld. Mixtape ‘Beta Test’ en album ‘GEAR 2’ bouwden verder op dit succes. Ondertussen is Youv Dee niet meer weg te denken uit de Franse hiphopscène. Zijn opvallende look en muzikale stijl, gaande van trap-metal tot pessimistische gangsterrap, maken van hem één van de pioniers.

Mahalia (18/4)

Afgelopen jaar stond de Britse singer-songwriter Mahalia reeds op de planken van de AB Club. Dit jaar kreeg ze een upgrade naar de Ballroom. Mahalia Burkmar – zoals ze volledig heet – maakt dé meest fijne R&B-tracks. Wie zin heeft om even zijn heupen los te gooien, zijn beste dansmoves tonend, moet op 18 april in de Ancienne Belgique zijn. Luister maar eens naar haar excellente single ‘Do Not Disturb’. Je bent zo verkocht.

Lord Esperanza (18/4)

De 22-jarige Franse rapper Lord Esperanza brak – zoals heel wat van zijn generatiegenoten – door via YouTube. De rapper haalt miljoenen views met zijn videoclips en kan je wel als één van de rijzende sterren van de Parijse hiphop-scène beschouwen. Zijn eclectische stijl, naar eigen zeggen beïnvloed door MC Solaar, Damso en Maître Gims, is een mix van hiphop en trap met popinvloeden. In 2017 bracht hij samen met beatmaker Majeur-Mineur debuut EP ‘Drapeau Noir’ uit. Op twee jaar tijd bracht de creatieveling nog drie EP’s uit. Hij zal de AB Club zonder twijfel op zijn kop zetten.

Turkish Psychedelica Night ft. Gaye Sy Akyol (19/4)

Specialleke in ons lijstje is deze Gaye Sy Akyol. Sinds enige tijd is de indiescène een smaakvol snoepje rijker: Turkse psychedelica. Labels zoals Finders Keepers en Pharaway Sounds zorgen voor een herontdekking van het erfgoed. Hedendaagse acts zoals Gaye Su Akyol, Derya Yildirim, BaBa ZuLa en Altin Gün omarmen de stijl volop. Verwijzen doen ze naar de hoogdagen van de Turkse psychedelica uit de jaren ’60 en ’70, toen Anatolische rock en folk fusioneerde met Westerse rock-‘n-roll.

De muziek van Gaye Sy Akyol heeft zowel invloeden van haar Turkse roots als muziek van Joy Division, Nick Cave en Surf. Internationaal wordt ze bedolven onder lovende kritieken, zo zei Britse krant The Guardian: “A compelling and distinctive young Turkish singer. She deserves international success.”

Ron Gallo (21/4)

Ronald James Gallo III zoals de man echt heet is een 31-jarige Amerikaanse rock muzikant en singer-songwriter. Met zijn mix van garage, punk, rock en psychedelica stond hij afgelopen zomer nog op Pukkelpop. Op 21 april brengt hij met zijn nieuwe ‘Stardust Birthday Party’ opnieuw een bezoek aan België. Ditmaal in de AB.

Win tickets

We mogen duo-tickets weggeven voor ieder concert uit ons lijstje hierboven. Deelnemen is erg makkelijk: maak een screenshot als bewijs dat je onze Facebook-pagina liket en geef een antwoord op volgende vraag: hoe heet het debuutalbum van Dean Lewis? 

Stuur je screenshot en je antwoord via onderstaand formulier of via wedstrijden@dagelijksvanalles.be. Vergeet zeker niet je concert naar keuze te vermelden in het onderwerp! De wedstrijd loopt tot 8 april, 18 uur.

[contact-form-7 id=”10306″ title=”Contact form 1_AB”]

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Voer je naam hier in