Deze concerten moet je de komende maand bezoeken: Maribou State, San Holo, Glints, Dean Lewis en meer

Ook op ons lijstje: onder andere Jaguar Jaguar, Vök, Alice on the Roof, Beirut en L’Or du Commun.

De lente is in het land, de festivalzomer komt eraan. Als voorbereiding op die mooiste tijd van het jaar sommen we onze concert aanraders van de komende weken op. Blijf onze website ook in de gaten houden, want de komende weken geven we voor bepaalde concerten tickets weg. 

Jaguar Jaguar (+ Bonzo) / Het Depot (25/03)

Jaguar Jaguar afgelopen maand in AB Club

/ Tickets via Hetdepot.be /

België is een nieuwe, straffe band rijker! Jaguar Jaguar is het nieuwe project van de drie leden van Lohaus: Thomas Lauwers, Emiel Raeymaekers en Dries Meeus. Ze worden aangevuld door Jasper Segers (Soldier’s Heart) en Ruben Vanhoutte (Tamino).

Het verhaal van Jaguar Jaguar begon tijdens een reis van twee weken in een huis aan de oceaan in Empuria, Spanje. Met de zuidelijke zon als aanzetter en inspiratiebron, begonnen ze met het schrijven van nummers.

Dit resulteerde als snel in melodieuze en meeslepende nummers met een speels karakter. Catchy vocals die inspelen op groovy drums, vervolledigd door dromerige syths en gitaargeluiden. Jaguar Jaguar staat garant voor elektronische pop waar de vijf stemmen van de bandleden het verschil maken. Hoe dat klinkt? Ontdek het live op 25 maart in Het Depot!

Maribou State (+ Amy Root) / Ancienne Belgique (26/03)

© Alexandra Waespi

/ Tickets via Abconcerts.be /

Het Britse elektronica duo Maribou State heeft zopas hun 2de album ‘Kingdoms In Colour‘ uitgebracht via Counter Records / Ninja Tune. Na een geweldige show op Pukkelpop deze zomer komen ze het indoor nog eens overdoen in AB.

Vök / Cactus@Biekorf Brugge (26/03)

© Sigga Ella

 

/ Tickets via Cactusmusic.be /

De IJslandse dreampop- en elektronicaband Vök is het resultaat van de muzikale samenwerking tussen zangeres Margrét Rán en saxophonist Andri Már. Na twee EP’s bracht de band met ‘Figure’ hun debuutalbum uit. De zwoele en dromerige electropop die hierop te horen is werd geproduceerd door Brett Cox (bekend van zijn werk met Jack Garrett) en doet denken aan het werk van The KnifeThe xxBjörk en Poliça. Nog niet overtuigd? Luister dan eens naar het heerlijke ‘Erase You’.

 

San Holo / Vooruit (28/03)

San holo

/ Tickets via Democrazy.be /

De Nederlandse future bass producer San Holo brengt op 28 maart een bezoek aan ons land. De man, uit Zoetermeer brengt zijn diepste bassen en fijne melodieën binnenkort helemaal live naar de Gentse Vooruit.

Op 21 september, van vorig jaar bracht de Nederlandse San Holo zijn debuutplaat, met de toepasselijke naam ‘album1’ uit. Zopas raakte bekend dat de future bass producer, bekend van onder andere hit ‘Light’ of ‘Right Here, Right Now’ zijn debuutplaat komt voorstellen in de Gentse Vooruit. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar en kosten 18 euro.

Alice on the Roof / Vorst Nationaal (30/03)

/ Tickets via Teleticketservice.be /

Oorspronkelijk was haar concert in Vorst Nationaal op 6 december 2018 gepland, maar door grote vertragingen bij het opzetten van de productie en decorontwerp werd het verschoven naar 30 maart.

De jonge meisjes van 2018 komen in een rare wereld terecht. Sommigen lachen ermee. Anderen negeren die volledig of trekken er zich niks van aan. Alice on the Roof kiest niet. Zij observeert deze wereld, zittend op een gammel, denkbeeldig dakje en ze schrijft er liedjes over. Liedjes die haar innerlijk weerspiegelen, zowel lichtvoetig als spottend, dromerig als zwaarmoedig.

 

Beirut / Vorst Nationaal (02/04)

/ Tickets via Teleticketservice.be /

Beirut staat al sinds 2006 bekend als een rijke en unieke persoonlijkheid in de muziekwereld. Zach Condon is geliefd bij een zeer trouw publiek dat nieuwsgierig is naar nieuwe klanken en is al van kindsbeen af een gepassioneerd muziekliefhebber.

Zach Condon, afkomstig uit Sante Fe, bracht zijn debuut ‘Gulag Orkestar’ uit in 2006, op twintigjarige leeftijd. Sterk geïnspireerd door een rondreis door Europa, waar hij kennismaakte met Oost-Europese muziek, ontplooide de jonge Amerikaan zijn talenten als songschrijver en composer, die hij combineert met zijn unieke en atypische stem. Een jaar later bevestigt hij met het briljante ‘The Flying Club Cup’, waarop hij zijn stijl verder bijschaaft. Naast zigeunerinvloeden voegt hij nu ook subtiele orkestraties toe, waarvoor hij inspiratie opdeed uit het intensief beluisteren van Franse chansons. Zijn schare fans groeide gestaag mee. Daarop trok Zach opnieuw de baan op, om zich onder te dompelen in meer inspiratie. In Mexico haalde hij de mosterd voor de EP ‘March Of The Zapotec’, die hij opnam met hulp van de Jimenez Band. Hij verhuisde in een rustiger periode naar New York, waar hij de al even boeiende ‘The Riptide’ en ‘No No No’ bij elkaar pende.

Na een lange afwezigheid en tot onze grote vreugde zet Zach Condon zijn reis nu verder, met muziek die nog steeds even uniek en doordrenkt van talent en vrijheid blijft.

Ertebrekers (+ Dries Van Haute) / Vooruit (03/04)

© Alexander Popelier

/ Uitverkocht /

‘De zji’, de eerste single van Ertebrekers, werd voor het eerst de ether in gestuurd in 2016. “De ode aan de zee was al mooi, maar klinkt live nog veel mooier. Een parel”, zo ontving Studio Brussel het nummer. Het debuutalbum Otel werd al even enthousiast onthaald door de pers.

Ondertussen is het 2019. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken afgelopen zomer de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit (“Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo’s. Ideetjes, zei hij” – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een nieuwe plaat: Crème. Die verscheen op 8 maart, en wordt vergezeld van een reeks clubconcerten.

Het muzikale parcours van Dries begon samen met Jeffrey Jefferson van Ertebrekers. Onder de naam SoulRockAvenue schreven en componeerden ze samen nummers en traden ze vaak op in Gent en West-Vlaanderen. Als beat maker werkte hij mee aan het prille begin van Belgische rappers zoals Woody Smalls, K1D en Darrell Cole.

Nu heeft Dries zijn zinnen gezet op een soloproject. Met zijn eerste EP Blue Roses brengt hij een eigen unieke stijl die een subtiele mix van elektronische sounds, soul en soms urban invloeden. Hij brengt de muziek live in een mix van elektronisch aangestuurde tracks met keyboards en live vocals en nam het project op in de Jet Studios in Brussel. Hiervoor werkte hij samen met co-producer Hervé ‘TNT’ Wala.

Glints / Het Depot (04/04)

© Thor Salden

/ Tickets via Hetdepot.be /

De Antwerpse rapper Glints brengt een frisse mix van hiphop, pop en electro. Zijn hit “Bugatti” bleek een absoluut schot in de roos met shows op Rock WerchterPukkelpop en een uitverkochte AB Club tot gevolg. Gewapend met een nieuwe single en een live-show die al eens uit de hand durft te lopen zakt hij op 4 april af naar Het Depot!

BRDCST 2019 / Ancienne Belgique (04/04 – 07/04)

© BRDCST

/ Tickets via Abconcerts.be /

BRDCST is het stadsfestival waarbij Brusselse concerttempel Ancienne Belgique inzet op muzikale ontdekking. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen.

Je kan je op één avond volledig onderdompelen in hedendaagse Turkse psychedelica (Bonnefooi), de heetste new wave of jazz (La Machine), cutting edge electro (Beursschouwburg) of hedendaags klassiek (AB). Of smul je van indie-goden, de hiphop van de toekomst of verbrand je je met plezier aan verschroeiende noise (Café Central)? In Cinema Palace viert BRDCST de tiende verjaardag van Sonic Pieces. Welkom in de spannende en wondere wereld van BRDCST! Op de affiche: o.a. Charlotte Adigéry en Whispering Sons.

We geven voor de derde festivaldag van BRDCST op 6 april duo-tickets weg. Alle informatie via hier.

Belgian Jazz Night / meerdere locaties Gent (05/04 – 06/04)

/ Tickets via Belgianjazzlatenight.be /

Op 5 en 6 april 2019 vindt op vijf verschillende locaties in het centrum van Gent de eerste editie plaats van het Belgian Jazz Late Night showcase festival. Belgian Jazz Late Night is het OFF-programma van de Belgian Jazz Meeting in de Handelsbeurs en biedt een podium aan o.a. 18 bands waaronder Skordatura, John Ghost, Too Noisy Fish, Taxiwars en Esinam. Check de volledige line-up.

De locaties van dienst zijn Trefpunt, Club Telex, Bar Lume, Bar Mirwaar en Hot Club De Gand. De shows in Bar Lume, Bar Mirwaar en Hot Club De Gand zijn gratis. Tickets voor de optredens in Club Telex en Trefpunt zijn te koop via de website van Belgian Jazz Late Night.

Lukas Graham / Ancienne Belgique (08/04)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Iedereen herinnert zich de megahit “7 Years” nog wel, waarmee de jonge Deen in 2016 hoge ogen gooide en wekenlang de charts aanvoerde in de vier windstreken. Vandaag onthult Lukas Graham eindelijk zijn nieuwe album! Na een uitgebreide Amerikaanse tournee begin 2019, trekt hij ook in Europa de baan op en strijkt hij op 8 april neer in de AB voor een afspraak met zijn Belgische fans.

En dat zal een blij weerzien worden: Lukas Graham scoort momenteel met zijn nieuwe singles “Love Someone” en “Not A Damn Thing Changed”, die al maanden niet uit de ether weg te slaan zijn. Twee gedroomde teasers voor ‘3 (The Purple Album)’, de opvolger voor ‘Blue Album’ uit 2015. De Kopenhaagse zanger werd wereldwijd al bekroond met tal van nominaties en awards, en bouwde in geen tijd een prachtige carrière uit met tonnen zelfvertrouwen, zijn imago van sympathieke ‘bad boy’ en onevenaarbare liveshows met een unieke mix van pop, folk en soul. Live dus niet te missen!

 

Lord Gasmique / AB Club (11/04)

 

/ Tickets via Abconcerts.be /

De amper 20 jaar oude Lord Gasmique, aka Stéphane-Antoine Eklou, is een van de meest interessante nieuwe rappers op het Brusselse hiphoptoneel. Hij sprong al in het oog bij het Brusselse Six O’Clock Gang-collectief en timmert ondertussen aan zijn soloweg. Zo maakte hij onder meer de soundtrack voor de film ‘Tueurs’ en bracht hij samen met Roméo Elvis het nummer ‘Flex’ uit.

Weval / Orangerie Botanique (12/04)

© Nick Helderman

/ Uitverkocht / wachtlijst via botanique.be /

Harm Coolen en Merijn Scholte Albers staan als Weval bekend om hun warme en prikkelende sound met epische synth melodieën en intense, hypnotiserende ritmes. Live komt Weval uitermate goed tot hun recht vanwege de sterke, extatische opbouw van hun sets. In 2016 braken de Nederlanders dankzij hun titelloze debuutalbum definitief door en sloten ze hun jaar af in een uitverkocht Paradiso. De plaat kwam uit op het gerenommeerde Duitse label Kompakt en Pitchfork bekroonde het zelfs met een 8,0. Hiermee behoorde het album tot een van de meest succesvolle elektronische releases van dat jaar, naast acts als Moderat en Flume. Nu is het wachten op nieuw materiaal, waarvan we deze avond hopelijk al het een en ander mogen horen.

L’Or du Commun / Ancienne Belgique (12/04) 

/ Tickets via Abconcerts.be /

Befaamde Brusselse hiphoptrio stelt hun debuut ‘Sapiens’ voor. In enkele jaren tijd groeiden ze uit tot de crème de la crème van de Brusselse hiphop. Het trio L’Or du Communbestaat uit Swing, Primero en Loxley. Vijf jaar geleden brachten ze hun eerste EP ‘L’Origine’ uit, daarop volgde ‘L’Odyssée’. Op beide EP’s is hun sidekick en bevriende rapper Roméo Elvis te horen, met wie ze in 2017 de single‘Apollo’ uitbrachten. Die single vinden we terug op hun EP ‘Zeppelin’, die aan de basis van hun doorbraak lag.

2018 was het jaar van L’Or du Commun. Na een zomer met hoogtepunten op zowel Belgische als Franse podia, verscheen in november hun eerste volwaardige album ‘SAPIENS’ via hun label LaBrique. Voor de producties vertrouwen ze opnieuw op hun favoriete geluidsarchitect, beatmaker VAX-1. Het resultaat is een verbluffend debuut.

Dean Lewis / Ancienne Belgique (14/04)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Same Kind Of Different’, Dean Lewis’ debuut-ep opende heel wat deuren voor de zanger. Hij was te gast in grote Europese tv-shows, speelde op festivals in Amerika, Europa en Australië en zijn nummer ‘Waves’ werd gebruikt in populaire series als Suits, Riverdale en Grey’s Anatomy.

Eind 2018 zag zijn internationale doorbraakhit ‘Be Alright’ het licht. De Australische zanger legt zijn ziel bloot door over zijn diepste verdriet te zingen. Tegelijkertijd beseft hij dat het gaat om een tijdelijke pijn, wat het nummer een hoopvolle ondertoon geeft. Samen met zijn nieuwste nummer ‘7 Minutes’ is dit een voorsmaakje op zijn langverwachte album.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Voer je naam hier in